Къде да открием добри климатици

Употребата на климатици става все по-масова.  Всички жилищни блокове или административни сгради са окичени с климатици и разбира се, има причина това да бъде така. Няма как да не сте чували, че благодарение на климатика, можете да си спестите до 40 процента от месечните сметки за електрическа енергия, а това несъмнено е добра новина за всички ни, тъй като плащането на сметки се отразява доста неблагоприятно на семейния бюджет.
Разбира се, както при всички други уреди, така и при климатиците има някои особености, на които трябва да обръщаме внимание, когато искаме да се сдобием с качествен такъв. Задължително условие е моделът климатик да бъде инверторен, поради това, че конвенционалните харчат почти двойно, сравнено с инверторните. Добре е също така шумоотдаването да бъде сведено до минимум, което означава, че не трябва да превишава 30 децибела. Задължително е и да провеждате профилактика на уреди веднъж в годината, както и да почиствате филтрите му редовно – поне веднъж всеки месец.
Но нека отговорим на въпрос къде всъщност можем да открием наистина добри климатици, като естествено цената също е от решаващо значение. Най-вероятно ще ви се стори странно, но климатиците във Варна са едни от най-добрите, които могат да се намерят на българския пазар. Дори в столицата е трудно да се намери магазин, който да предлага толкова добро съотношение между цена и качеството, каквито можете да намерите за цени за климатици на черноморието.
Климатиците във Варненска област са с доказано качество и определено ви гарантират доста по-голяма издръжливост, както и можете да ги намерите на доста разумни суми, а цената е най-определящият фактор при една покупка.
Така че, ако сте решили, че искате да се снабдите с климатик, ви препоръчваме да внимавате при избора и да не правите компромис с качеството, защото инвестицията ще ви се възвърне многократно в рамките още на същата година.