Как можем да спечелим, живеейки в дървени къщи

Днес ще се постараем да отговорим на въпроса как бихме могли да спечелим, ако живеем в дървени къща?  Не, не бива първото, което изниква в съзнанието ви, да бъдат колиби в планината. Строителство на сглобяеми къщи – това са модерните домове, които виждаме все по-често както в нашата страна, така и в чужбина.
Най-голямото преимущество на дървените къщи се изразява в това, че те са отличен начин да спестим средства. Месечните сметки за електрическа енергия са проблем за всички нас, особено през зимните месеци, когато отоплението е задължително. Но има начин да спестим доста средства за отопление през зимата и то точно благодарение на дървените къщи.
В стените на дървените къщи има поставена изолация, която задържа топлината вътре и не й позволява да излиза навън. Изолацията се изгражда с помощта на съвременни материали, а именно на винилов сайдинг, който е прочут със своята голяма издръжливост, на хидроизолационна мушама, на водоустойчив OSB, на минерална вата, полиетиленово фолио и гиспкартон. В средата на изолацията има въздушна мушама, а по ваше изискване може да бъде поставен и стиродур.
А освен отличната изолация дървените къщи могат да се похвалят и с много добра устойчивост при земетресения. Тази устойчивост е пряко свързана с малката им маса, което е и най-важното, за да бъде всяка една къща устойчива при земетръс.
Важно е да уточним също така, че строителството на дървените къщи трае само три месеца и веднага след това можете да се нанесете във вашия нов дом.
Горещо ви съветваме да се доверите на дървените къщи, защото именно те са модерният начин да живеем в хубава къща, която освен всички удобства, които ни предлага, ни спестява и доста средства. Какво повече можем да искаме от нашия дом?