Какво знаем за изграждането на ефективна мълниезащитна инсталация?

Ако сте запознати с възможните щети, които може да предизвика падането на мълния върху незащитен обект, то може би сте наясно за необходимостта от взимането на своевременни мерки. Изграждането на мълниезащитна инсталация mylniezashtita.eu е най-доброто, което можете да направите, ако нямате такава, за да предпазите и себе си и близките си от сериозни щети. Освен за обектите и електрическата инсталация, мълнията може да бъде много опасна за здравето и живота на обитателите на имота. Една мълния може да удари за по-малко от секунда с огромна мощ, поради което не бива да се подценява разрушителната и сила. За да знаете какво можете да очаквате и как да се застраховате от подобен род явления, можете да се информирате в сайта.
Какво знаем за изграждането на ефективна мълниезащитна инсталация?
Какво представлява една мълниезащитна инсталация? Системата за обесопасяване на дома или обекта от мълнии се състои от три елемента – мълниеприемник, токоотвод и заземител. Както подсказват и наименованията им – мълниеприменикът улавя мълнията, токоотводът я отвежда до подземните части и заземителят я обезопасява окончателно под земната повърхност. Съществуват два основни типа мълниезащита – конвенционална и активна. Към първата спадат добре познатите ни прътови мълниеприемници и мълниезащитната мрежа. Към активният спадат мълниеприемниците с изпреварващо действие. Изпреварването се състои в своевременно изпращане на разряд, генериран в устройството, на база повишаване на електростатичното поле на земята, вследствие на приближаването на низходящ лидер от буреносния облак. Така двата заряда се срещат на разстояние от къщата, достатъчно, за да бъде обезвредена мълнията.

За да се определи какъв тип би била на-ефективната за вас мълниезащитна инсталация се вземат предвид редица характеристики. Според размерите на имота, големина на откритите площи, както и типа строителство, като материали и др. се преценява как да ви бъде инсталирана мълниезащитната уредба. Работи се по установени стандарти, като специалистите, които предлагат този вид защита са представители на два от основните производители на технологии за мълниезащита в света. можете да разчитате на качество и професионализъм. За повече подробности вижте в сайта и не се колебайте да задавате въпроси.