Съвети за риболов от магазин за рибарски принадлежности

Като всеки друг занаят така и риболовът има своите тънкости.

Ще ви предложим някои от тях, без да претендираме, че те са единствени или универсални, а по-скоро основни, особено ако сте начинаещ рибар. На първо място рибарят е рибар заради такъмите. С думата такъми се означават всички онези принадлежности и аксесоари, които всеки взима със себе си, когато отива за риба, защото в противен случай ще се върне с празни ръце. Много лесно можете да се ориентирате какво точно ви трябва от специализирани магазини за рибарски принадлежности като e-fishing , където на едно място са събрани всички известни марки, а всеки артикул е придружен от подробно описание и препоръки за какъв стил на риболов и улов на какви риби е подходящ. На второ място, но и по значение, са постоянните промоции и широкият ценови диапазон, които ви помагат да пестите и едновременно с това да се погрижите за хобито си.
Съвети за риболов от магазин за рибарски принадлежности
След като сте се екипирали добре за риболов следва най-важната стъпка- да изберете правилното място за ловене на риба. Повечето рибари избират места, които видимо се предпочитат, което си личи от отъпканата трева и неизхвърлени отпадъци. Добре е, да избягвате такива места и да си потърсите ново място, защото е факт,че рибата се научава да избягва опасните за нея зони. Предпочитани места за укритие са тези с повече растителност (шавар) и дори надвиснали клони. Трябва да внимавате също да не хвърляте сянка върху водата,защото също плашите рибата. Не се оставяйте на т.нар.“безусловен рибарски рефлекс“ да избирате само едно и също място за риболов, защото условията се променят и дори да сте имали богат улов на определена локация, това може да не е така винаги. Експериментирайте и изградете свои навици и техника.
Накрая обърнете внимание на стръвта и примамката. Горещо препоръчвани са и многото различни подобрители и добавки за стръв от магазини за рибарски принадлежности като e-fishing, които са изцяло от естествени съставки и не крият опасност от предозиране. Известни рибари като Шон Ашби признават, че ги използват редовно. Така че тези подобрители се явяват възможност за по-добър улов, която не е за пренебрегване особено като се имат предвид и ниските цени.