Какво включва един проект за интериорен дизайн на апартамент?

Питали ли сте се досега с какво може да ви е от полза наемането на интериорен дизайнер? В случай, че тази тема ви е чужда и не сте се интересували от такъв тип услуга до момента – изглежда е време за промени.

Всяко малко дете мечтае да има свое собствено място в жилището. Отначало се правят къщи от подръчни материали, след това през юношеството започват грандиозните мечти за живот надалеч от дома, а когато вече детето не е в света на приказките и се сблъска с истинския живот – идеята за собствен дом се трансформира в цел. В случай, че и вие сте имали тази мечта за перфектното жилище, с което ще се сдобиете след години – позволете си да го превърнете наистина в сбъднато желание, а не просто в място където да пренощувате. Това може да стане с подбора на добър интериорен дизайнер и изготвянето на проект за интериорен дизайн на апартамент.

Какво включва той и кои са стъпките при неговото изпълнение – нека ви разкажем в следващите няколко изречения.

Когато се свържете с фирма, изготвяща проекти за интериорни дизайни на апартамент, като stylebuild.net, първото нещо, с което професионалистите ще се заемат е архитектурното заснемане на всяко ъгълче от дома ви. Това означава точно снемане на всички размери и изчертаването им (включително и: прозорци, ниши, дебелина на стените и др).

Какво включва един проект за интериорен дизайн на апартамент?

Втората стъпка по пътя към финалната права от проекта за интериорен дизайн на апартамент представлява т.нар. Зониране. Това е обособяването на всяко едно пространство, независимо дали са стаи или все още несъществуващи. Тук може да изразите предпочитания и за отстраняването или създаването на преградни стени в дома ви и т.н.

Третия етап бива изготвянето на Концепция. Тук вашата роля е от особено значение, тъй като ще трябва да се подберат формите, цветовете, осветлението и като цяло каква да бъде общата визия и атмосфера, която искате домът ви да излъчва.

След тези три фази, които могат да се нарекат начални, следват: 3D визуализация, Техническа документация и Бюджетиране на проекта. Повече за това какво представляват те и каква е ролята им в изготвянето на проекта за интериорен дизайн на апартамента ви, може да научите от stylebuild.net. Посетете ги, те ви очакват.