Видове камини, подходящи за всякакъв интериор

Луксозният и уютен вид, който придават камините на стаите, в които са поставени, е неоспорим.

В следващите изречения ще ви представим няколко интересни предложения на изгодни камини с kamini-eurostandart.com, подходящи за всякакъв вид интериор.

Преди всичко обаче е важно да отбележим, че да имате камина в дома си, отдавна не е скъпа инвестиция, а по-скоро изгодна. Причината е не само в по-ниските цени на предлаганите камини, но и в техните осъвременени функции, от които можете да се възползвате. Такива са да речем камините с български и френски горивни камери от „Камини Евростандарт“ фирмата производител. Те се славят със своето високо качество и дълъг живот на експлоатация. Когато става дума за избор на камина за отопление обаче, от значение бива не само дизайна, но и функционалността.

Основната разлика между камините в повечето хотели например и тези, които се избират за дома – е в целта, поради която се поръчват. Повечето хотели избират камини с декоративна цел – за поддържане на уютна атмосфера във фоайето. Докато у дома, изработката на камината трябва да бъде съобразена не само с интериора, а и с ефективността на отопление.

Когато става въпрос за камини, подходящи за малки жилища – съответно и за по-наситен откъм вещи интериор – подходящ избор са камините рамки. Те се сливат със стената, като проектът за тях е с вградена горивна камера с едно лице, за да не заема излишно пространство от стаята. Този вид камини за отопление могат да бъдат създадени, както с декоративна цел, така и за отопление, а от вас зависи каква да бъде облицовката. Най-често тя е с мрамор или с гранит. По-познати са и като арт камини, които са подходящи за всякакъв вид интериор.

Видове камини, подходящи за всякакъв интериор

Камините тип аквариум пък са подходящи за по-просторните жилища, а също и за хотели и ресторанти. Те предлагат изглед от 3 страни, като се монтират с облицовка от декоративен камък. От kamini-eurostandart.com предлагат различни видове декорации, с възможност и за индивидуален проект за дизайн. Естествените камъни, с които работят от фирмата са: мрамор, гранит, травертин и други. Възможна е и по-авангарден тип облицовка от: керамика, стъкло, полиран метал и неръждаема стомана. Повече за дизайните и проектите на камини ви очаква в сайта на фирмата производител – kamini-eurostandart.

Спецификата при избора на външен вид на камината идва оттам, че той трябва да бъде актуален, както за настоящия интериорен дизайн, така и при евентуални негови бъдещи изменения. Не е изключено, след време, собствениците да пожелаят да продадат жилището, а наличието на камина увеличава стойността му с 12% на пазара за имоти.

Най-рисковани, от гледна точка на бъдещи изменения в интериора, са проектите с индивидуален дизайн. Там клиентът изцяло поема контрол върху визията, която може да бъде съградена от различни материали и по нестандартен начин. „Камини Евростандарт“ предлагат опция след монтаж и облицовка, за изграждането и на различни видове настилки, плотове и колони от мрамор и гранит, а също и комини от бетон и керамика.

Това, което накратко предлагат от тази фирма, са всякакъв вид камини по поръчка, по каталог или по индивидуален дизайн. Видовете се делят главно на: открити камини, класически тип или зидани камини, с възможност за индивидуален дизайнерски вид. Не пропускайте да научите подробности, още сега, с един клик на kamini-eurostandart.com уеб адреса. Те ви очакват.